WiFi en IT-netwerk

Luz Verde staat voor:

Kwalitatief werk

Van advies, installatie en configuratie werken we met A-merken met oog op langdurige en zorgeloze werking en een futureproof opstelling voor vele jaren plezier.

Snelle oplossing

Luz Verde zal zich inspannen om ter plaatste een snelle oplossing te bieden. Bij dringende gevallen zijn we ook 's avonds beschikbaar.

Gepersonaliseerde aanpak

Iedereen is anders. Jij ook. Wij bekijken samen wat je nodig hebt en zorgen voor een unieke oplossing voor jou.

Eerlijk Advies

Bij ons geen gladde praatjes maar mensen met praktijkkennis. Hierdoor krijgt u correcte en eerlijke informatie en voorstellen.

Heel je gezin is permanent verbonden met het internet voor werk, studie of plezier. Het is tegenwoordig bijna onmisbaar om geconnecteerd te blijven. Chatten via WhatsApp, films kijken op Netflix, muziek beluisteren met Spotify, video calls in Zoom, met vrienden online gamen; dit zijn maar enkele voorbeelden waarvoor we het internet dagelijks gebruiken. En het gaat nog veel verder met het comfort van de Smart Home en de vele slimme toestellen thuis. Meer en meer wordt ons leven een geconnecteerd leven. WiFi is thuis haast niet meer weg te denken, je gebruikt het namelijk voor alle mobiele toestellen en slimme apparaten.

Maar wat als het niet zo vlot werkt: chatberichten die niet verzonden worden, Netflix dat begint te haperen, muziek die wegvalt, onverstaanbaar worden in een videogesprek, gamen gaat plots erg traag of je hebt gewoon geen verbinding met je WiFi. Wat doe je dan?

Wij zijn er voor je om de oorzaak van de problemen aan het licht te brengen en deze op te lossen zodat je maximaal gebruik kan maken van je internetaansluiting en al je toestellen thuis.

Volledig gepersonaliseerd voor jou.

Jouw tevredenheid staat centraal voor ons.

WiFi

Hoe is je netwerk opgebouwd?

Iedereen die aangesloten is bij een internetprovider (Telenet, Proximus, Orange, …) heeft thuis een modem geïnstalleerd en die is meestal gecombineerd met een router in één apparaat.

Het is de router die het thuisnetwerk beheert en dat is opgedeeld in een bedraad en een draadloos netwerk.

Draadloos netwerk (Wi-Fi)

In kleine woningen volstaat de apparatuur van de provider (de router) om voldoende Wi-Fi-dekking te hebben. In de meeste gevallen echter is de aansluitplaats van deze apparatuur niet optimaal omdat het inkomend signaal zich niet op een praktische plek bevindt om de Wi-Fi kwaliteitsvol te kunnen uitzenden.

In grote of langwerpige woningen en in huizen met meerdere verdiepingen is het Wi-Fi signaal van de standaardrouter gewoonweg onvoldoende. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem, en zoals steeds zijn er betere en minder goede oplossingen.

Je kan in de winkel of bij je provider een Wi-Fi-versterker kopen om je Wi-Fi signaal te versterken maar dat brengt andere complicaties met zich mee zoals het creëren van een extra Wi-Fi-netwerk waardoor je toestellen niet met elkaar kunnen communiceren. Je zal dan telkens manueel van netwerk moeten veranderen als je je verplaatst in je woning. Tevens zal een niet-optimale plaatsing van de versterker zorgen voor de reproductie van het zwak inkomend signaal.

De beste oplossing is een afzonderlijk systeem dat je zelf beheert en kan plaatsen waar je zelf wilt in je woning, zoals de multi-room en de mesh Wi-Fi. Er zijn verschillende merken op de markt die elk een heleboel modellen te koop aanbieden.
Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn hoewel ze niet voor iedereen toepasbaar zijn.

Alles hangt af van je behoeften en je woning.

Wij begeleiden je naar de beste oplossing.

Vragen over uw netwerk?

Laten we even bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

De 6 stoorzenders van je Wi-Fi netwerk

Deze zijn de factoren die je bereik en snelheid negatief kunnen beïnvloeden:

Bedraad netwerk (ethernet)

Het meest optimale is om je netwerk te verbinden met een internetkabel. In sommige gevallen is dat mogelijk. Bijvoorbeeld bij renovatie en nieuwbouw kan dit probleemloos ontworpen, geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Maar niet iedereen heeft de nodige en up-to-date bekabeling in de muren zitten. Daarvoor zijn er verschillende oplossingen mogelijk naargelang de aard van je woning en het geplande gebruik van je netwerk. Ook hier zijn er weer betere en minder goede oplossingen. Enkele voorbeelden:

  • Powerline adapters: het internet wordt via het stopcontact gestuurd
    • Gevoelig voor interferentie en storingen zoals stroompieken en dalen op het lichtnet, maar ook de kwaliteit van de bekabeling.

  • COAX injector: internet wordt via de coaxkabel gestuurd tot maximaal 1gigabit/s.
    • Gevoelig voor interferentie en storingen, maar ook de kwaliteit van de bekabeling.

  • Kabels leggen: meest betrouwbare oplossing
    • Esthetisch niet altijd de beste maar dit kan mooi weggewerkt worden.
Desktop computers

Wil je meer weten over hoe je jouw netwerk kunt optimaliseren?

Of ben je benieuwd over onze smart home-oplossingen?

Online devices